Miniatyyrit ovat aina kiinnostaneet minua ja vähitellen olen uponnut yhä syvemmälle nukkekotien maailmaan. Pieni mittakaava mahdollistaa kaiken sen, mikä normaalioloissa olisi mahdotonta. Askartelu ja käsillä tekeminen on muutenkin minulle luontaista ja tämän harrastuksen parissa saan opetella pieninä annoksina kaikenlaista ristipistoista puutöihin.

Ensimmäisen nukkekotini hankin opiskelija-asuntoon Helsinkiin vuonna 2005. Tilasin malliltaan kaksikerroksisen ja ullakolla varustetun Arkwrights-kaupan Brittiläisestä nettikaupasta ja rakkaudella tapetoin ja maalasin sitä. Muuttojen ja muiden projektien vuoksi en kuitenkaan koonnut sitä ennen kuin vasta kesällä 2007 kun olimme henkkineet oman asunnon jossa oli sopiva työhuone.  Kauppa on edelleen kesken, tottakai, mutta saanut sentään ulkopintoihinsa maalit ja tiilet. Liiketoiminta-alakin on jo päätetty, naisten asusteet ja kankaat alakerrassa ja yläkerrassa ompelimo. Ullakko on vielä harkinnassa, tuleeko sinne varastotila vai kaupan pitäjän asunto, se jää vielä nähtäväksi.

Viime viikolla posti toi eBay-löytöni; kahvilaksi aikomani pienen ihanan terassikattoisen ja lasiovisen kaupan. Se on saanut jo itse leimasimella painamani vaaleanpunakuvioiset tapetit ja marmorilaatoista kootun lattian. Malttamattomana odottelen seuraavan ISON projektini saapumista, eBaystä bongaamani vastustamattoman komean talon saapumista. Siinä saavat olla nyt joksikin aikaa suuremmat hankinnat, näiden parissa varmasti kuluu sen verran aikaa ja vievät niin paljon tilaakin, että muut ideat saavat tyytyä viinilaatikon kokoisiin roomboxeihin.